Contingent

De Belgische delegatie bestaat uit de vijf Belgische scouts- en gidsenorganisaties: Les Scouts, Scouts et Guides Pluralistes, Guides catholiques de Belgique, Scouts en Gidsen Vlaanderen en FOS Open Scouting. Samen vormen we het Belgisch contingent, met een kenmerkende blauwe das met tricolore rand. Dat lees je goed: je krijgt voor de Jamboree een nieuwe das, je maakt dus deel uit van een geheel nieuwe groep, met nieuwe leden en nieuwe leiders!

Met je nieuwe groep (unit) bereid je de Jamboree voor. Je neemt deel aan een aantal voorbereidende weekends en je vertrekt ook op minicamp. Dat is een Jamboree op kleinere schaal, waar we, gewoon vanuit België, nabootsen hoe het er op Jamboree aan toe zal gaan.

Daarnaast vertrekken we ook op voorreis. Voor de start van de Jamboree trekken we een paar dagen rond in Noord-Amerika, enkel met ons contingent.

Jamboree is dus een avontuur dat veel meer betekent dan twaalf dagen buitenlands kamp. Je zal niet alleen scouts van over de hele wereld leren kennen, maar ook een hechte groep nieuwe Belgische scoutsvrienden van vijf verschillende associaties maken!

Belgian scouts at the IST opening ceremony. Photo: Magnus Fröderberg/Scouterna