Inschrijven

De inschrijvingen voor het Belgisch contingent zijn open en lopen door tot 1 december 2017.

eerst dit lezen
dan inschrijven
Iedereen die lid is van één van de vijf Belgische scouts- en gidsenorganisaties kan zich inschrijven voor de Wereldjamboree: Les Scouts, Scouts et Guides Pluralistes, Guides catholiques de Belgique, Scouts en Gidsen Vlaanderen en FOS Open Scouting. Je leeftijd is wel bepalend of je als deelnemer, leid(st)er of in het Internationale Service Team (IST) mee kan.

Deelnemer

Ben je geboren tussen 22 juli 2001 en 21 juli 2005, dan kan jij het wereldscoutskamp van je leven meemaken als deelnemer! De deelnemersleeftijd wordt door de organisatie van de Wereldjamboree vastgelegd. Op die manier kan iedereen één keer in zijn scoutscarrière als deelnemer meegaan.

Je beleeft de Wereldjamboree samen met je unit. Een unit bestaat uit 36 leden en 4 leid(st)ers. Je unit vormt voor het project je nieuwe thuis. Samen doorloop je het volledige project. Natuurlijk beginnen de voorbereidingen in België, je leert je unit kennen tijdens de voorbereidingsweekenden, je leert van je leiding alles wat je moet weten voor een goede reis. En natuurlijk ga je samen de reis maken naar Amerika: Je maakt een voorreis door het land en natuurlijk neem je deel aan de World Scout Jamboree.

Leid(st)er

Ben je geïnteresseerd om als leid(st)er aan de Jamboree deel te nemen? Samen met je drie medeleiding vorm je dan de leidingsploeg van jouw unit. Samen met je 36 leden beleef je het ganse project. Je gaat dus op Jamboree met deze bende, maar doet ook samen de voorbereidende activiteiten.

Op Jamboree gaan is niet zomaar een keuze, maar een echt engagement van een dik anderhalf jaar. In deze periode kom je meerdere keren met je leidingsploeg samen om met elkaar te overleggen en ervoor te zorgen dat de jeugddeelnemers een fantastische tijd zullen hebben. Dit zullen een aantal avonden, dagen en ook weekenden zijn. Er zijn drie weekenden voorzien om met de alle leiding en IST’ers de koppen bij elkaar te steken.

Je bent op de eerste dag van de Jamboree (22 juli 2019) minimaal 21 jaar oud. We gaan er vanuit dat je enige ervaring hebt met de doelgroep (14-17 jaar). Leiding geven of begeleiden van een van deze speltakken is een voordeel. Je agenda heeft voldoende ruimte om tot en met september 2019 volop met de Wereldjamboree bezig te zijn.

Internationaal Service Team

Als International Service Team (IST) zorg je ervoor dat leid(st)ers leiding kunnen zijn en deelnemers deelnemers. Met andere woorden, jij verzorgt mee de logistiek op het Jamboreeterrein, of je bemant een EHBO-post, je staat in voor de veiligheid of de voedselbedeling, je werkt mee aan het krantje of je begeleid een workshop. De taken van een IST’er zijn ongelooflijk divers en worden in de loop van de voorbereiding bedeeld. Je blijft deel uitmaken van het Belgisch contingent en volgt dus ook de volledige voorbereiding mee, inclusief alle weekends en het minicamp.