Inschrijven

December is aangebroken en dit betekent dan ook dat de inschrijvingen gesloten zijn! 

Het inschrijvingsformulier blijft wel beschikbaar, maar houd hierbij rekening met volgende voorwaarden:

 • Je inschrijven als leiding is nog steeds mogelijk want wij zijn nog op zoek naar een bepaald aantal leiding! Dus als je op 22 juli 2019 ouder bent dan 21, schrijf je dan zeker in! Ben je net niet oud genoeg, maar ben je al actief als leiding? Schrijf je dan toch in en wij kijken wat er mogelijk is.
 • De inschrijvingen voor jeugddeelnemers en IST zijn officieel gesloten.
 • Wil je je toch nog inschrijven als jeugddeelnemer, dan kan dit  maar kom je op een wachtlijst te staan. Wanneer een deelnemer annuleert, wordt deze plaats aangeboden aan de eerste deelnemer op de wachtlijst.
 • Als je je wilde registreren als IST, heb je nog drie mogelijkheden om deel uit te maken van het contingent:
  • Je kan je nog meegaan als leiding.
  • Je kan je nog aanmelden voor het Contingent Management Team. Hiervoor moet je contact opnemen met de Head of Contingent, onze HOC: hoc@jamboree2019.be.
  • Of je kan je toch aanmelden als IST, maar dan word je toegevoegd aan de wachtlijst. Wanneer een andere IST annuleert, wordt deze plaats aangeboden aan de eerste IST op de wachtlijst.

 

eerst dit lezen

Lees eerst de leefregels en de algemene voorwaarden :

dan inschrijven

Klik hier om het inschrijvingsformulier in te vullen.

Je bent er nu bijna. Om volledig te zijn, moet je nog :

 • de eerste schijf van 700 €  betalen op de bankrekening BE73 3630 1953 7860 van GSB met communicatie “Schijf 1” gevolgd door je identificatienummer van het Rijksregister
 • een scan van je identiteitskaart doorsturen naar admin@jamboree2019.be (pdf file te noemen : “CI -” gevolgd door je achternaam en je voornaam, bijvoorbeeld “CI – Vanderbruggen Jan.pdf”) of een scan van je paspoort (pdf file te noemen : “PAS -” gevolgd door je achternaam en je voornaam, bijvoorbeeld: “PAS – Vanderbruggen Jan.pdf”) als het paspoort geldig is tot 10 februari 2020
 • het formulier met toestemming van de ouders en persoonlijke engagement doorsturen (admin@jamboree2019.be) als je minderjarig bent (pdf file name: “AP -” gevolgd door uw achternaam en uw naam, bijvoorbeeld “AP – Vanderbruggen Jan.pdf”) of gewoon persoonlijke engagement als je meerjarig bent (pdf file name: “EP -” gevolgd door uw achternaam en uw naam, bijvoorbeeld “EP – Vanderbruggen Jan.pdf”).
Iedereen die lid is van één van de vijf Belgische scouts- en gidsenorganisaties kan zich inschrijven voor de Wereldjamboree: Les Scouts, Scouts et Guides Pluralistes, Guides catholiques de Belgique, Scouts en Gidsen Vlaanderen en FOS Open Scouting. Je leeftijd is wel bepalend of je als deelnemer, leid(st)er of in het Internationale Service Team (IST) mee kan.

Deelnemer

Ben je geboren tussen 22 juli 2001 en 21 juli 2005, dan kan jij het wereldscoutskamp van je leven meemaken als deelnemer! De deelnemersleeftijd wordt door de organisatie van de Wereldjamboree vastgelegd. Op die manier kan iedereen één keer in zijn scoutscarrière als deelnemer meegaan.

Je beleeft de Wereldjamboree samen met je unit. Een unit bestaat uit 36 leden en 4 leid(st)ers. Je unit vormt voor het project je nieuwe thuis. Samen doorloop je het volledige project. Natuurlijk beginnen de voorbereidingen in België, je leert je unit kennen tijdens de voorbereidingsweekenden, je leert van je leiding alles wat je moet weten voor een goede reis. En natuurlijk ga je samen de reis maken naar Amerika: Je maakt een voorreis door het land en natuurlijk neem je deel aan de World Scout Jamboree.

Leid(st)er

Ben je geïnteresseerd om als leid(st)er aan de Jamboree deel te nemen? Samen met je drie medeleiding vorm je dan de leidingsploeg van jouw unit. Samen met je 36 leden beleef je het ganse project. Je gaat dus op Jamboree met deze bende, maar doet ook samen de voorbereidende activiteiten.

Op Jamboree gaan is niet zomaar een keuze, maar een echt engagement van een dik anderhalf jaar. In deze periode kom je meerdere keren met je leidingsploeg samen om met elkaar te overleggen en ervoor te zorgen dat de jeugddeelnemers een fantastische tijd zullen hebben. Dit zullen een aantal avonden, dagen en ook weekenden zijn. Er zijn drie weekenden voorzien om met de alle leiding en IST’ers de koppen bij elkaar te steken.

Je bent op de eerste dag van de Jamboree (22 juli 2019) minimaal 21 jaar oud. We gaan er vanuit dat je enige ervaring hebt met de doelgroep (14-17 jaar). Leiding geven of begeleiden van een van deze speltakken is een voordeel. Je agenda heeft voldoende ruimte om tot en met september 2019 volop met de Wereldjamboree bezig te zijn.

Internationaal Service Team

Als International Service Team (IST) zorg je ervoor dat leid(st)ers leiding kunnen zijn en deelnemers deelnemers. Met andere woorden, jij verzorgt mee de logistiek op het Jamboreeterrein, of je bemant een EHBO-post, je staat in voor de veiligheid of de voedselbedeling, je werkt mee aan het krantje of je begeleid een workshop. De taken van een IST’er zijn ongelooflijk divers en worden in de loop van de voorbereiding bedeeld. Je blijft deel uitmaken van het Belgisch contingent en volgt dus ook de volledige voorbereiding mee, inclusief alle weekends en het minicamp.